Massachusetts merkezli deniz bilimciler 'köpekbalığı bakışı' için kamerayı büyük beyaza bağladılar

Jandarma

New member
Massachusetts merkezli Cape Cod deniz bilimciler, ABD'nin güneydoğu kısmındaki sularda ikinci kez büyük beyaz bir köpekbalığına başarılı bir şekilde kamera etiketi iliştirdiler.

Atlantic White Shark Conservancy (AWSC) bilim insanı Megan Winton ve Outcast Sportfishing'den kiralık tekne Kaptan Chip Michalove, Güney Carolina kıyılarında çalışırken 2 metrelik dişi bir beyaz köpekbalığı yakaladılar ve sırt yüzgecine bir kamera etiketi taktılar. İkili ayrıca yüzgecin üzerine, su yüzeyine çıktığında köpekbalığının konumunu yaklaşık bir yıl boyunca gerçek zamanlı olarak iletecek bir GPS etiketi ekledi.

AWSC, bir basın açıklamasında, yakın zamanda 2024 yılı için “Beyaz Köpekbalığı Kataloğu”nu güncellediğini ve bu kataloğun halkın görüntüleyebileceği ve “Atlantik Kıyısı boyunca tespit edilen bireysel beyaz köpekbalıkları hakkında en kapsamlı fotoğraf ve bilgi kaynağını” içerdiğini söyledi. “

Kuruluş, kataloğunu tamamı Atlantik Okyanusu'nun kuzeybatı kısmı boyunca belgelenen 700'den fazla beyaz köpekbalığını içerecek şekilde genişletmeyi başardı.

FLORİDA TATİLÇİLERİ DİKKAT! 'PENNY' ADLI BÜYÜK BEYAZ KÖPEKBALIĞI SICAK SULARDA DÖNER

Bir kamera ve GPS konum belirleyiciyle etiketlenecek en yeni köpekbalığı, eninde sonunda kuruluşun Sharktivity uygulaması üzerinden izlenebilecek.

Köpekbalığına takılan kamera, araştırmacılara “köpekbalığı gözü” görüntüsü verirken, aynı zamanda sensörler yardımıyla köpekbalığının çevresi ve hareketlerine ilişkin verileri saniyede 10 kez kaydedecek.

Cihaz, yaklaşık bir gün sonra, yeniden yüzeye çıkıp araştırmacıların kamerayı alması için konumunu iletmeden önce köpekbalığından tamamen ayrılacak.

HAMİLE BÜYÜK BEYAZ KÖPEKBALIĞININ leşİ FLORIDA PLAJINA YIKTI



Bilim insanları, büyük beyaz köpekbalığına ikinci kez başarılı bir şekilde kamera bağladı. (iStock)


Araştırmacılar, beyaz köpekbalıklarının neden kış ve bahar aylarında Carolinas açıklarındaki sulara döndüğünü öğrenmek için verileri kullanmayı planlıyor.

Winton, “Tarih kayıtlarından ve son 15 yılda toplanan etiketleme verilerinden güneydoğu ABD'nin beyaz köpekbalıkları için önemli bir kışlama yaşam alanı olduğunu biliyoruz” dedi. “Fakat bölgeyi tam olarak nasıl kullandıkları ya da oradayken ne yaptıkları hakkında pek bir şey bilmiyoruz.”

Michalove, kendisi ve Winton'ın etiketlediği köpekbalığına, Şubat ayında bir çarpıp kaçma kazasında ölen Güney Carolina'daki Hilton Head'in onuruna Jason Flack adını verdi.

GEORGIA, GÜNEY KAROLİNA KIYILARINDA 3 BÜYÜK BEYAZ KÖPEKBALIĞI PING YAPIYOR: 'TAŞINMA GÜNLERİ'


sudan çıkmış büyük beyaz köpekbalığı


Bilim insanları Güney Carolina kıyılarındaki büyük beyaz köpekbalığına başarılı bir şekilde kamera bağladılar. (iStock)


İkili ayrıca birlikte çalıştı ve LeeBeth olarak bilinen büyük beyaz köpekbalığını etiketledi; bu köpekbalığı, Meksika Körfezi'nde daha önce takip edilen tüm beyaz köpek balıklarından daha batıda takip edildikten sonra uluslararası ilgi gördü.

AWSC, Haberler Digital'in etiketlenecek en son köpekbalığı hakkında yorum yapma talebine hemen yanıt vermedi.

Yine de, büyük bir beyaz köpekbalığını yakalayıp üzerine araştırma teknolojisini yerleştirebilmek, gemi kaptanının asla bilim adına yapabileceğini düşünmediği bir şeydi.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Michalove, “Büyük bir beyaz köpekbalığının sırt yüzgecini elimde tutacağımı ve bu tür bir teknolojiyi uygulayacağımı hiç düşünmezdim” dedi. “Hayatım boyunca bu köpekbalıkları ilgimi çekmişti ve onların yollarından öğrendiklerimiz büyüleyiciydi.”



Greg Wehner, Haberler Digital'in son dakika haber muhabiridir.

Hikaye ipuçları ve [email protected] adresine ve Twitter'da @GregWehner'a gönderilebilir.